خواب خوب شبانه

خواب
خوب خوابیدن

با نگاهی به سبک زندگی و میزان خواب مدیران موفق در می یابیم که خواب خوب شبانه در بهبود عملکرد مدیران نقش مهمی دارد. همچنین کیفیت خواب و مقدار آن باعث سلامت روحی و جسمی افراد می شود. اما گاها به دلیل مشغله کاری و اضطراب های مکرر در طول روز افراد در هنگام شب به سختی به خواب می روند. همین تلاش بیش از حد برای به خواب رفتن خود باعث تشدید اضطراب می شود. علاوه بر این افت کیفیت خواب در طولانی مدت می تواند منجر به بیماری هایی از قبیل چاقی، بیماری های قلبی، دیابت، افسردگی و… شود. لازم به ذکر است که تعداد افرادی که از این مشکل رنج می برند کم نیستند. در نتیجه ما در اینجا تکنیکی را به شما یاد می دهیم تا با انجام دادن آن قبل از خواب پس از چند دقیقه با آرامش به خواب روید.

تکنیک تنفس 4-7-8 برای خواب خوب شبانه:

محققان دریافتند که با شیوه ی خاصی از نفس کشیدن می توانید بر بیخوابی غلبه کنید.

مرحله اول این است که بدانید ابتدا باید ذهن تان را وارد مود خواب کنید تا بدنتان هم بتواند بخوابد. برای این کار دکتر اندرو ویل – متخصص خواب – روشی را تحت عنوان “روش 4-7-8” معرفی کرد. این روش از یوگا الهام گرفته شده است. در یوگا شما زبان خود را پشت دندان های بالایی قرار می دهید از طریق بینی عمل دم را انجام می دهید. سپس با صدای تنفس خاصی نفس خود را بیرون می دهید. این حالت شما را وارد حالت آلفا می کند. این کار سی ثانیه باید به طول بیانجامد. با تمرین و تکرار پس از مدتی احساس خوشایندی به شما دست می دهد.

طریقه انجام تکنیک:

ابتدا نفس عمیق بکشید به طوری که 4 ثانیه طول بکشد. سپس نفس خود را به مدت 7 ثانیه نگه دارید. و بعد از آن در طول 8 ثانیه از طریق دهان با صدایی شبیه به “وووووش” نفس خود را خارج کنید.

در این روش شش ها از هوا کاملا پر شده و میزان جذب اکسیژن بالا می رود. که این خود باعث آرامش مغز و به خواب رفتن آن می شود. همچنین این روش را می توان برای به آرامش رسیدن دو بار در روز تکرار کنید. پس از مدت شش هفته تاثیرات چشمگیر آن را در بدن خود احساس کنید. مزیت این روش این است که راحت است. و زمان زیادی نمی گیرد. تجهیزات خاصی نمی خواهد و در هر شرایطی در هر جا می توانید آن را انجام دهید.

این تکنیک بر مبنای یکی از نرمش های باستانی هند به نام پرانایاما (PRANAYAMA) به معنی نفس کشیدن طراحی شده و در ورزش های یوگا و پیلاتس استفاده می شود.

فواید انجام این تکنیک:

تنفس سریع به مغز این دستور را صادر خواهد کرد که بدن در وضعیت استرس قرار دارد. اما اگر عمیق و آرام نفس بکشید، واکنش بدن به آن تغییر خواهد کرد و به شما آرامش بیشتری خواهد داد. همچنین این روش در هضم غذا، تصمیم گیری های روزانه و سلامت قلب و مغز تاثیر زیادی دارد.

از طرفی محققان در یافتند که این قبیل تمرینات در تنظیم  PH خون و به دنبال آن در بهبود فشار خون موثر است.

هربرت بنسون محقق دانشگاه هاروارد می‌نویسد: “این تمرینات روی آرامش جسم و ذهن تأثیر شگرفی می‌گذارد. شما می‌توانید از ذهن برای تغییر در بدن استفاده کنید و ژن‌های خود را تغییر دهید یا حتی در مواجهه با استرس که اکثر مردم واکنش‌های خاصی از خود بروز می‌دهند، واکنش‌های خود را عوض کنید”.

در صورتی که مایل هستید به این مطلب اضافه کنید از اینجا با ما در ارتباط باشید.